full screen background image

Minorul care a furat 9.000 de liere sterline dintr-o casă din Frătăuții Noi, prins în Arad

lire sterline     Miercuri, 2 iulie, o femeie din comuna Frătăuții Noi a sesizat faptul că, din locuința proprietate a fiicei sale, persoane necunoscute au sustras o sumă de bani.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, care au constatat că locuința din care a fost sesizat furtul este situată în comuna Frătăuții Noi şi aparține unei femei, care se află în Anglia, de aproximativ 6 ani.

Din primele cercetări, a rezultat faptul că, în jurul orei 08.00, cea care a sesizat furtul a părăsit imobilul, plecând în municipiul Rădăuți.

La revenire, în jurul orei 11.00, a găsit ușa locuinței deschisă, iar în interior, a observat bunuri răscolite și împrăștiate.

Aceasta sesizează că din camera folosită ca dormitor, dintr-o cutie, au dispărut 9.000 de lire sterline, dintr-un total de 20.000 de lire.

În urma investigaţiilor făcute de poliţişti, s-a stabilit faptul că persoana bănuită de comiterea faptei este S.P., de 17 ani, din comuna Frătăuții Noi.

Acesta nu a fost identificat la domiciliu, dispunându-se măsuri de căutare.

Duminică, 6 iulie, în urma măsurilor investigative desfăşurate în colaborare cu poliţiştii din Arad, la ora 23:00, Postul de poliție Frătăuții Noi a fost înștiințat de polițişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Turnu, judeţul  Arad, despre faptul că minorul a fost identificat, reținut și  condus la un centru  de primire a minorilor din municipiul Arad.

La nivelul Secției 4 poliție rurală Gălănești a fost constituită o escortă care, în cursul nopții de 6/7 iulie, s-a deplasat la sediul I.P.J. Arad, au preluat suspectul și l-au condus la sediul Secției 4 poliție Rurală Gălănești, în vederea continuării cercetărilor.

S-a stabilit că suspectul avea asupra sa, în momentul controlului efectuat, suma de 2.750 de euro, care provenea din banii sustrași.

Faţă de autor s-a dispus măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și luarea  măsurilor preventive ce se impun, în sarcina acestuia fiind reținută infracțiunea de furt calificat.

Minorul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar