full screen background image

LPS BOTOȘANI-campioni naționali de juniori U20 la Campionatul Național de Semimaraton

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru categoriile de vârstă U20  și Tineret, competiție organizată de către Federația Română de Atletism la București.

Liceul cu Program Sportiv Botoșani s-a înscris în competiție cu două echipe de junioare și o echipă de juniori care au luat startul alături de cei mai buni atleți fondiști ai României.

Și în anul 2024 Liceul cu Program Sportiv Botoșani confirmă la nivel național prin secția de atletism, echipa de băieți aliniată la startul competiției reușind să se impună devenind campioni naționali atât la categoria de vârstă U20 cât și la Tineret.

Sportivii care au făcut posibil acest rezultat remarcabil sunt: Andrei Pașcanu, Ștefan Parasca, Victor Epure și Nemțuc Valentin.

Supremația secției de atletism a fost confirmată și în competiția dedicată fetelor,Liceul cu Program Sportiv Botoșani aliniind la start 2 echipe, adjudecându-și și aici titlul de campioană națională:

  • L.P.S.Botoșani A: campioane naționale la categoria de vârstă U20 și vicecampioane la categoria de vârstă Tineret. Echipa a fost formată din Ștefania Țicăleac, Alexandra Politic și Denisa Podariu.
  • L.P.S. Botoșani B: vicecampioane naționale la categoria de vârstă U20 și medalie de bronz la categoria de vârstă Tineret. Echipa a fost formată din Crina Achihăiței, Andreea Focan și Ecaterina Cucu.

În competiția individuală Liceul cu Program Sportiv a mai obținut încă 4 medalii prin sportivii:

  • Ștefania Țicăleac: medalie de aur la U20 și medalie de argint la Tineret
  • Alexandra Politic: medalie de bronz la U20
  • Andrei Pașcanu: medalie de argint la U20

 

comments

comments