full screen background image

Cumul de infracţiuni pentru un conducător de moped

scuter     Nu mai puţin de patru infracţiuni a reuşit să săvârşească, ieri seară, un tânăr de 23 de ani din localitagtea Vicovu de Sus.

Pe strada Dimitrie Cantemir din  orașul Vicovu de Sus, N. Florin, în vârstă de 23 ani, din localitate, posesor al permisului de conducere pentru categoria „B” din anul 2008, reţinut din 05.04.2012, în timp ce conducea mopedul, neînregistrat în circulaţie, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Suceava unde a fost diagnosticată cu ”policontuzionat, observație fractură claviculă dreaptă, contuzie torace drept și șold stâng”, medicul de gardă neprecizând numărul de zile de îngrijiri medicale.

Conducătorul mopedului nu purta cască de protecție, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. de art. 184 alin. (1) și (3) din Codul penal, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă prev. și ped. de art. 87 alin. (1) din OUG 195/2002 Republicată, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana căreia exercitarea dreptului  de a conduce a fost suspendat, faptă prev. şi ped. de art. 86 alin (2) din OUG 195/2002 Republicată și conducerea pe drumurile publice de către o persoană a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat, faptă prev. și ped. de art.85 alin (1) din OUG 195/2002 Republicată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar