full screen background image

Arme neletale descoperite la Moldoviţa

pistol     Polițiștii Serviciului arme explozivi substanţe periculoase l-au identificat pe P. Lucian de 34 ani, din comuna Moldovița care în cursul anului 2012 a introdus ilegal în România 3 arme neletale supuse autorizării.

Din cercetări s-a stabilit că, în primăvara anului 2012, făptuitorul P. Lucian, cu ocazia unei deplasări în Bulgaria pentru a înmatricula un autoturism, a cumpărat din orașul Ruse o armă cu aer comprimat de cal. 5,5 mm. pe care a vândut-o lui D. Ilie, de 45 ani, din aceeaşi localitate.

Tot în anul 2012, luna septembrie, făptuitorul s-a deplasat din nou în Bulgaria în același scop, însoțit de D. Constantin de 45 ani,  din aceeași localitate, de unde a cumpărat 2 arme cu aer comprimat de cal. 5,5 mm, tot din orașul Ruse, iar după ce le-a introdus în țară, una a vândut-o lui D. Ilie, iar cealaltă însoțitorului D. Constantin.
Pe parcursul cercetărilor, făptuitorul a recunoscut faptele comise, iar în acest context, de la D. Ilie s-a ridicat o armă cu aer comprimat de cal. 5,5 mm, iar arma cu aer comprimat de cal. 5,5 primită în primăvara 2012, nu a fost găsită la domiciliul acestuia, fiind continuate cercetările în acest sens.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșire infracțiunilor de “contrabandă calificată și deținerea de arme neletale supuse autorizării fără drept”, fapte prev. și ped. de art.271 din Legea 86/2006 și art.134 din Legea 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor republicată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar