full screen background image

Cariera în IT, beneficii multiple, muncă pe măsură

Cu salarii mai mari decât în alte domenii, o creștere rapidă a nevoii de personal și securitatea jobului în viitor, industria IT devine din ce în ce mai atractivă pentru cei în căutatea unui loc de muncă. Iar companiile, conștiente de fenomenul reconversiei profesionale în IT, vin în întâmpinarea doritorilor cu programe care să faciliteze transferul acestora într-un nou domeniu profesional.  

Cu detalii vine George Irofte, inginer software RomSoft:

Se implică în mod activ în pregătirea lor profesională prin diverse moduri. Alocă timp, alocă resurse proprii pentru a-i ajuta, fie că vorbim de evenimente pe care comunitatea le organizează pentru acești oameni, fie că vorbim de stagii de practică pe care le oferă, de internship-uri, cursuri și așa mai departe. Și Romsoft este un exemplu foarte bun, pe lângă faptul că discutăm cu studenții, participăm anual la programul ‹Stagii pe bune›, care este organizat de Facultatea de Informatică, mai nou și la ‹Săptămâna altfel›, oferim și un număr de internship-uri anual, ba chiar avem si un program pentru piticii sau copii angajatilor în care îi invățăm programare”, a subliniat George Irofte, inginer software RomSoft. 

Este bine de știut, însă, că toate beneficiile oferite de companiile IT vin la pachet și cu multă muncă, implicare și învățare continuă.  

E bine să vii foarte bine pregătit în domeniu iar, o dată ajuns aici, ce e important de înțeles este că nevoia de învățare nu se termină niciodată.  Un alt aspect foarte important este alegerea proiectului pentru care vei lucra. Trebuie ca un programator să își aleagă un proiect destul de competitiv, complex în aria sa de expertiză și care îi oferă loc să crească și să evolueze, este foarte important să nu petreacă foarte mult timp într-un proiect legacy, oricat de bine este el plătit, pentru că acel cost de oportunitate pe care îl vei plăti la final alegând să activezi într-o tehnologie veche este usturător.  Va trebui să depui eforturi substanțiale pentru a te realinia cu piața după mai mulți ani în care te-ai prăfuit din punct de vedere tehnic, va trebui să depui foarte mult efort pentru a redeveni competitiv și atractiv pentru angajatorii din piață”,  George Irofte, inginer software RomSoft

Industria IT din România a înregistrat, în ultimii ani,  una dintre cele mai rapide creşteri din Europa Centrală şi de Est.

Vă recomandăm să citiți și:

Start în forță la Iași într-un ambițios proiect de digitalizare a regiunii Nord Est

Domeniul IT va fi mai puțin afectat de criza economică, dar companiile manifestă precauție

 

comments

comments