full screen background image

Costuri uriașe cu încălzirea, la Iași

140.000 de tone de cărbune energetic vor ajunge la Iași în următoarea perioadă, pentru ca apartamentele și instituțiile racordate la sistemul centralizat să fie încălzite în această iarnă.

O primă tranșă de cărbune, de 54.900 de tone, destinată asigurării căldurii în această iarnă, a ajuns cu o navă cargo în portul Constanța, iar după descărcarea navei și încărcarea în vagoane, cărbunele va ajunge cu trenul la CET II Holboca în cursul săptămânii acestei săptămâni.

În luna august a anului 2022, Primăria Municipiului Iași a încheiat un contract pentru cumpărarea a 140.000 de tone de cărbune energetic (+ / – 10%).

Cărbunele va fi livrat la un preț de 414,89 dolari americani pe tonă, care include cheltuielile de transport naval, descărcare, depozitare și încărcare în vagoane. La începutul lunii octombrie a fost semnat și contractul pentru transportul întregii cantității de cărbune. Transportul va fi asigurat de Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA, pentru o sumă totală de 19.380.200 lei, fără TVA, preț în care intră și descărcarea din vagoane”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Vă recomandăm să citiți și:

Clădirile importante din Iaşi nu vor mai fi iluminate după miezul nopţii

Primii pași pentru Centura Podu Iloaiei, Iași

comments

comments