full screen background image
Spitalul

Investiții consistente la Spitalul Municipal Dorohoi

Spitalul Municipal Dorohoi se află în plin proces de modernizare.

Unitatea a accesat mai multe proiecte, atât pe partea de reabilitare cât și pe partea de dotare, care se derulează simultan, unele aflându-se în faza de licitație, altele în faza de execuție sau finalizate 100%.

Între investițiile finalizate amintim extinderea și modernizarea casei scării pavilionului chirurgie, sau dotarea Blocului alimentar cu o linie de bucătărie profesională, proiecte de aproximativ 800.000 de lei finanțate de Primăria Municipiului Dorohoi.

Investiții în derulare

În curs de derulare sunt Modernizarea Ambulatoriului de specialitate, proiect în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, finanțat prin Programul Operațional Regional și lucrările pentru eficientizarea energetică a clădirilor pavilionului materno-infantil, bloc alimentar, spălătorie a spitalului municipal, în valoare de 7 milioane de euro.

În această perioadă se construiește un lift exterior la pavilionul interne, pentru facilitarea transportului pacienților, investiție de aproape 600.000 de lei finanțată de Primăria Municipiului Dorohoi. Urmează să fie scoasă la licitație consolidarea pavilionului psihiatrie- sau construirea unuia nou.

Proiecte noi

Alte 25 de milioane de lei, fonduri europene  vor fi investiții pentru racordarea tuturor paturilor din pavilioanelor chirurgie și interne la stația de oxigen și dotarea spitalului municipal Dorohoi cu echipamente specifice pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-COV-2.

Aceste proiecte au ca termen de finalizare 2023 – 2025.

Conducerea Spitalului Municipal Dorohoi intenționează să acceseze noi proiecte, inclusiv pentru informatizarea spitalului prin achiziționarea a 176 calculatoare și înființarea unei rețele de telemedicină, su pentru  dotarea cabinetelor din ambulatoriul de specialitate al spitalului.

Vă recomandăm să citiți și:

Donație importantă pentru Spitalul Municipal Dorohoi

 

comments

comments