full screen background image

Primii pași pentru Centura Podu Iloaiei, Iași

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a publicat anunțul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașului Podu Iloaiei. Până la mijlocul lunii octombrie vor fi depuse ofertele, iar în următoarele două luni va avea loc etapa de evaluare. La începutul anului viitor, ar urma să fie semnat contractul pentru serviciile de proiectare.

Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Marius Dangă, a precizat că instituția pe care o reprezintă nu va gestiona acest proiect, el urmând a fi realizat de Compania Națională de Autostrăzi, care a și rezervat fondurile necesare întocmirii proiectului. Marius Dangă a mai spus că acest proiect este o soluție temporară, până la construirea viitoarei Autostrăzi A8, pe tronsonul Iași – Pașcani.

Declarații pe subiect a făcut și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași: „Până când vom ajunge acolo cu autostrada A8, varianta de ocolire a orașului este cea mai bună alternativă pentru descongestionarea și fluidizarea traficului. N-aș vrea să mai treacă și alți ani, iar dopul de la Podu Iloaiei să fie în continuare elefantul din cameră. Nu putem ignora problema reală care afectează zilnic mii de ieșeni și participanți la trafic.

Sursa foto: Alexandru Muraru

Vă recomandăm să citiți și:

S-a scris o pagină în istoria medicinei ieșene

USV Iași a finalizat cu succes admiterea de toamnă

comments

comments