full screen background image
Liceul

Liceul Pedagogic reabilitează două clădiri importante

Liceul Pedagogic “Nicolae Iorga”, una din cele mai mari unități de învățământ din municipiul Botoșani , reabilitează două clădiri importante, anunță reprezentanții Primăriei.
Este vorba despre Clădire Internat și Corp B ale Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga”, unde se vor desfășura lucrări privind autorizarea la incendiu, prin dotarea unității de învățământ cu instalații de semnalizare, alarmare și alertare.
Lucrările vor fi realizate de Asocierea SC VALEX SERV SRL – SC AQUATERM GREEN ENERGY SRL, declarată câștigătoare în urma unei licitații derulate prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), din patru oferte depuse, prin aplicarea criteriului de atribuire „prețul cel mai mic”.
Valoarea lucrărilor este de 589.772 lei fără TVA, cu termen de execuție 15 luni de la emiterea ordinului de începere.

Ce lucrări vor fi efectuate:

Lucrările propuse pentru sistemul de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu prevăd:
– centrală de semnalizare incendiu
– detectoare automate combinate de fum și temperatură
– butoane pentru declanșarea manuală a alarmei de incendiu
– sirene de alarmare acustică de interior
– sirene de alarmare acustică de exterior
– instalație de desfumare
Sistemele de alarmă vor fi prevăzute cu instalații electrice de iluminat și siguranță pentru evacuare, împotriva panicii, de siguranță circulație, de siguranță intervenție, marcare hidranți interiori, etc.
Clădirea Corp B (parter + 1 etaj), în suprafață de 483 mp, a fost construită în perioada 1880 – 1890 și are o capacitate de 150 de persoane.
Clădirea Internat (parter + 3 etaje), în suprafață de 721 mp, a fost construită în perioada 1968 – 1980 și are o capacitate de 427 persoane.

Vă recomandăm să citiți și:

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza