full screen background image

Anul şcolar a debutat cu festivităţi, dar şi cu lipsuri

deschiderea-anului-scolar     95.000 de preşcolari şi elevi suceveni au început, în această dimineaţă, un nou an şcolar marcat de probleme financiare.

Numai un sfert dintre cele 822 de unităţi şcolare din judeţ deţin autorizaţii de funcţionare, principalele motive fiind lipsa grupurilor sanitare şi a apei curente, programul în mai multe schimburi la grădiniţe şi funcţionarea sălilor de clasă în clădiri cu regim de internat sau locuinţe sociale.

Potrivit informaţiilor oferite de Inspectoratul Şcolar, 20 % dintre unităţile de învăţământ nu au avut fonduri suficiente pentru igienizarea spaţiilor de curs şi pentru lucrări de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.

Clopoţelul de început de an a prins blocate toate cele 110 obiective de investiţii pentru care Guvernul nu a mai alocat nici un ban, necesarul de finalizare ridicându-se la echivalentul a 35 de milioane de euro.

Asigurarea transportului copiilor se face în judeţul tău cu 90 de microbuze, majoritatea în stare avansată de uzură.

Inspectoratul Şcolar a solicitat Ministerului de resort dotarea cu alte 31 de maşini, un răspuns urmând să parvină în această lună.

comments

comments




Leave a Reply

avatar