full screen background image

Leu în Târgoviște. Mesaj Ro-Alert

Joi dimineață, 12 mai, locuitorii orașului Târgoviște au fost alertați, prin sistemul Ro-Alert, că un leu se plimbă liber într-un cartier al municipiului. Cetățenii au fost sfătuiți să rămână în casele lor.

Mesaj Ro-Alert, un leu în Târgoviște

Mesaj Ro-Alert. Leu în Târgoviște

Mesaj Ro-Alert. Leu în Târgoviște

Un localnic a sunat la 112, anunțând că  a văzut un leu în zona Priseaca din Târgovişte. ISU Dâmbovița a emis un mesaj RO-ALERT la ora 10.52 privind prezenţa leului, iar locuitorii au fost sfătuiţi să stea în case. Un al doilea mesaj a fost emis la ora 11.34 şi anunţa prezenţa leului în zona Romlux. Ambele zone unde s-a semnalat prezenţa leului sunt la ieşirea din Târgovişte.

Acțiunea de căutare a leului, sistată

Acțiunile de căutare a leului au fost sistate joi după – amiază. Cu toate acestea, zona unde prezenţa animalului a fost semnalată va fi în continuare monitorizată de poliţişti şi jandarmi, anunţă, joi seara, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dâmboviţa, într-o postare pe Facebook.

La căutări au fost folosiţi şi câini de vânătoare şi drone.

„Jandarmi, poliţişti, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai AJVPS şi DSVSA Dâmboviţa, sub autoritatea Instituţiei Prefectului Judeţul Dâmboviţa au acţionat astăzi, 12 mai a.c., ca urmare a sesizărilor prin numărul unic de urgenţă 112, pentru căutarea unui leu, a cărui prezenţă a fost semnalată pe un câmp între cartierul Priseaca şi municipiul Târgovişte. Acţiunile de căutare au fost concentrate în zona cu vegetaţie de pe câmpul din vecinătatea şoselei de centură a municipiului Târgovişte, unde a fost semnalată ultima dată prezenţa animalului sălbatic fiind folosite drone care au survolat zona şi doi câini de vânătoare”, informează IJJ Dâmboviţa.

În cartierul de la marginea orașului Târgoviște, unde a fost semnalată prezența leului, au rămas în patrulare jandarmi, pentru orice eventualitate. Reprezentanții grădinii Zoologice au anunțat că niciun animal nu lipsește. „Leii pe care noi îi avem sunt în maximă siguranţă, avem două perechi de lei. Nu a scăpat de la noi niciun animal”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul de la Grădina Zoo Târgovişte, Florina Pârvulescu.

Vă recomandăm să citiți și:

VIDEO Un lup și un leu – ultimele animale salvate din Ucraina de Asociația Casa Lui Patrocle

Leul s-a depreciat luni în raport cu euro până la un nou minim istoric

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza