full screen background image

Club de lectură în limba ucraineană, la Suceava

În contextul actual, generat de valul de refugiați ucraineni care se află pe raza județului nostru datorită conflictului din țara vecină, autoritățile și instituțiile românești depun eforturi concertate pentru a asigura asistența necesară în acest sens, inclusiv pentru integrarea copiilor în mediul social și educațional din țara noastră.

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, sub egida Consiliului Județean Suceava, a inițiat și va desfășura în perioada următoare un Club de lectură în limba ucraineană.

Activităţile se vor desfășura în fiecare joi

Activităţile organizate se vor desfășura în fiecare joi (începând din data de 14 aprilie), de la ora 15.00, la Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii, situată la etajul I al corpului A din cadrul sediului central al Bibliotecii (Suceava, str. Mitropoliei nr. 4).

“În funcție de posibilități, acest club se va putea desfășura în perioada săptămânilor ce urmează și în diverse biblioteci locale din localitățile în care există un număr mai mare de elevi refugiați din Ucraina doritori să participe la astfel de activități.”, a precizat managerul Bibliotecii, Gabriel Cărăbuș.

Copiii se confruntă cu o criză de proporții

Mai mult de 7,5 milioane de copii sunt prinși în mijlocul războiului din Ucraina, în risc de a fi dislocați, separați de familie și expuși traumei, întreruperii educației și accesului la servicii medicale.

Încă înainte de noua escaladare a conflictului, 2,9 milioane de oameni din estul Ucrainei, din Donbas, au cerut asistență umanitară și 400.000 dintre sunt copii.

A trecut peste o lună de când conflictul în Ucraina a escaladat, situația fiind în continuare una extrem de îngrijorătoare.

Cu peste 2.421 de victime printre civili, aproximativ 6,48 de milioane de persoane strămutate în Ucraina și 3,5 milioane de oameni care au fugit din calea conflictului, copiii se confruntă cu o criză de proporții, atât în Ucraina, cât și ca refugiați în alte țări.

Nevoile copiilor refugiați

Nevoile copiilor refugiați și ale mamelor lor sunt: Produse alimentare de bază, Apă plată, Produse de igienă (pampers diferite marimi, servetele umede, dezinfectant pentru mâini, măşti de unică folosinţă), Paturi.

Citeşte şi:

https://vivafm.ro/2022/04/06/5-motive-pentru-a-petrece-pastele-in-bucovina/

https://vivafm.ro/2022/04/08/ziua-romilor-provocari-si-reusite/

/https://vivafm.ro/2022/04/10/daca-copiii-sunt-din-rai-razboiul-de-unde-e/

 

comments

comments