full screen background image
Licitația

Primarul municipiului Botoșani, trimis în judecată de procurorii DNA

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Ionuț Andrei, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii DNA.

Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
Edilul ar fi fraudat un concurs organizat în vara anului 2021 la Direcția de Impozite și Taxe, pentru ca o persoană apropiată acestuia să obțină postul pentru care a candidat. Acesta ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul şi ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.
Dosarul a fost trimis spre judecată Tribunalului Botoşani.
Cosmin Andrei se află sub control judiciar din data de 2 februarie, în urma unor percheziții domiciliare efectuate de procurori, din care una în biroul primarului.
Edilul și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Botoșani din partea Partidului Social Democrat.
Până la pronunțarea unei sentințe definitive, Cosmin Andrei va beneficia de prezumția de nevinovăție.

comments

comments