full screen background image

Suceava: Un nou transport cu ajutoare în Ucraina

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că astăzi va pleca al șaselea transport cu ajutoare umanitare în Ucraina, la Cernăuți.

Noul transport trimis conține aproximativ 5 tone de produse alimentare, de strictă necesitate – făină albă, mălai, zahăr și ulei de floarea soarelui.

Până in prezent, Primăria Suceava a trimis peste 30 de tone de produse alimentare la Cernăuți.

Întâlnire româno-franceză

Lungu a avut o întâlnire cu autorități locale din Franța, din apropierea Parisului, împreună cu doamna profesor universitar Sanda Maria-Ardeleanu, în calitate de reprezentat al Alianței Franceze, în prezenţa subprefect Cristian Șologon, în care partea franceză a cerut sprijinul pentru a duce ajutoare umanitare în Ucraina şi în mod special la Cernăuți.

Primarul Sucevei şi-a arătat disponibilitatea în acest sens.

“Am discutat acest lucru şi la Comitetul Director al AMR din Romania, de a ajuta orase din Ucraina şi Republica Moldova, în aceste momente dramatice.”, a mai spus Lungu.

 

Cluj Napoca se va înfrăţi cu Cernăuţi

Ca urmare a discutiilor avute, municipiul Cluj Napoca se va înfrăţi cu orașul Cernăuţi şi va trimite ajutoare umanitare acolo.

“Rămâneam alături de poporul ucrainean in aceste momente cumplite datorita acestui război nedrept și imprevizibil. Să ne rugăm la Dumnezeu sa se termine cat mai repede această tragedie. Doamne ajută!”, a încheiat Lungu.

 

Primăria Suceava va recupera banii cheltuiţi

Aproximativ 10 tone de produse alimentare, în valoare de aproape 40 de milioane de lei, din banii municipalității și din sponsorizări, au ajuns şi pe 5 aprilie la Cernăuți.

Primăria Suceava va recupera banii care i-a cheltuit până acum pentru gestionarea migrantilor ucraineni, precum şi pentru ajutoarele umanitare trimise de la guvern din banii care vor veni de la Uniunea Europeană pentru acest gen de cheltuiei.

Acest lucru a reieşit în urma discuției cu reprezentanți ai BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare) pe tema gestionării persoanelor refugiate din Ucraina, la care au participat directorul direcţiei de infrastructură BERD din România, doamna Venera Vlad, şi doamnele Charlotte Ruge si Susan Goeransson, din bordul BERD de la Londra, care au adus municipalităţii sucevene la cunoștință pachetul financiar de sprijin pentru autoritățile locale din România pentru gestionarea refugiaţilor ucraineni şi pentru realocarea afacerilor ucrainene în România.

Citeşte şi:

https://vivafm.ro/2022/03/08/audio-exclusiv-subprefectul-judetului-suceava-cristian-sologon-autoritatile-au-reactionat-eficient-in-criza-refugiatilor-din-ucraina/

comments

comments