full screen background image

Material lemnos transportat fără documente, confiscat de polițiștii câmpulungeni

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată, joi, despre faptul că o autoutilitară transportă ilegal material lemnos, pe raza localității.

În urma măsurilor operative, polițiștii au oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat, de 28 de ani, din comuna Vama.

Şoferul a prezentat un aviz de însoțire emis în aceeași zi, pentru cantitatea de 16,16 mc de lemn de lucru de esență rășinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici.

În urma inventarierii, s-a stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 17,94 mc fr lemn de lucru de esență rășinoase și nu cantitatea din documente.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul a efectuat două transporturi de material lemnos în baza aceluiași aviz de însoțire.

Societatea comercială care a efectuat transportul a fost sancționată contravențional, fiindu-i aplicare 3 amenzi în valoare de 18.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și a altor acte normative.

Cantitatea de 17,94 mc de lemn de lucru de esență rășinoase, în valoare de circa 5.500 de lei, a fost confiscată și predată în custodie personalului silvic.

comments

comments