full screen background image

Peste 100 de mc de lemn confiscat, în urma unei acţiuni pentru combaterea delictelor silvice

În perioada 26 noiembrie – 3 decembrie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava, au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 45 de controale, fiind constatată o infracțiune și aplicate 258 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 87.560 de lei.

Polițiștii au confiscat 101,89 mc de material lemnos, din care faptic 10,39 mc și valoric 91,50 mc, în valoare de 18.412 lei.

O echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști silvici au efectuat un control la o întreprindere familială cu sediul social în comuna Mălini, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

S-a constatat faptul că firma a expediat 86,51 mc de lemn de lucru de esență rășinoase și 1,88 mc de cherestea fără proveniență legală.

În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a întreprinderii familiale, fiind aplicate 4 amenzi în cuantum de 10.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a lemnului de lucru și a cherestelei, în valoare de 16.135 de lei.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza