full screen background image

Bunuri în valoare de 3.000 de lei furate dintr-o casă în construcţie din Şcheia

tevi cupru     Luni dimineaţă, în jurul orei 08.30, Poliția Comunală Șcheia a fost sesizată de un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuința sa, aflată în construcție pe raza comunei Șcheia.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 26 – 28 martie,  profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare, persoane necunoscute au pătruns în interiorul imobilului aflat în construcție, pe o ușă de acces secundară, lăsată neasigurată de proprietar.

Hoţii au tăiat și sustras cablurile de alimentare ale mai multor scule electrice și au rupt și sustras bucăți de țeavă de cupru de la instalația termică a locuinței, valoarea prejudiciului fiind estimată la suma de 3.000 de de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști, în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.).

comments

comments