full screen background image

32 de locații pentru afișaj electoral în Suceava

Primăria Suceava a instalat panouri de afișaj electoral în 32 de locații din oraș.

Potrivit legii, afișele pot fi lipite pe aceste panouri începând de astăzi, când începe campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare.

În fiecare locație au fost montate 4 panouri de afișaj – unul pentru alegerile europarlamentare, iar 3 pentru alegerile locale.

Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță sau organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri ori fiecare candidat independent poate aplica un singur afiș electoral.

Nerespectarea legislației se sancționează cu amenzi între 1.000 – 1.500 lei pentru persoane fizice sau între 1.500 – 2.500 lei pentru cele juridice la amplasarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise, respectiv între 500 – 1.000 lei pentru persoanele fizice sau între 800 – 2.000 lei pentru persoanele juridice privind degradarea sau murdărirea clădirilor publice, inclusiv prin expunerea de afișe, anunțuri sau prin scrierea unor inscripții.

Lucian Harșovschi, viceprimarul municipiului Suceava, a făcut un apel la respect, în primul rând, și i-a rugat pe toți competitorii politici, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă, să dea dovadă că sunt cunoscători ai principiilor morale și să înțeleagă că lupta electorală trebuie să rămână la acest statut și să nu cadă în altă extremă.

“Conform legislației în vigoare, fiecare candidat poate aplica un singur afiș electoral pe fiecare dintre cele 4 panouri. Am mai specificat acest lucru, dar se pare că unii au încălcat regulile încă din primele clipe ale campaniei electorale, ba chiar au “furat” și startul. Fotografiile atașate vorbesc de la sine.

Revin cu rugămintea de a rămâne decenți, de a respecta și de a da dreptul fiecărui candidat să își expună materiale electorale în locurile speciale de afișaj.

Atât colegii de la Poliția Locală, cât și cei din cadrul serviciului de ecologizare vor fi vigilenți și vor aplica sancțiuni acolo unde legislația nu este respectată, dar sper că nu va fi nevoie de acest lucru și că cei care au greșit, vor îndrepta greșeala cu celeritate.

În caz contrar, acestea vor fi îndepărtate pe cale administrativă și nu cred că le va face cinste.”, a transmis Harşovschi.

comments

comments