full screen background image

ANAF prezintă bilanțul pe anul 2015

ANAF     Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoș Doroș, va prezenta, marți, raportul de performanță al Fiscului pentru anul 2015 și perspectivele pentru 2016.

La prezentare vor participa premierul Dacian Cioloș, ministrul Finanțelor Anca Dragu, adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, vicepreședintele Consiliului Director al Camerei Americane de Comerț în România, Ionuț Simion.

Activitatea ANAF-ului în ultimul an se împarte între războiul dus cu cetățenii și cel dus cu firmele. Sute de cetățeni au primit decizii de impunere și pentru sume de doi lei, care au fost mai apoi anulate.

De asemenea, în 2015, ANAF a făcut peste 25.000 de inspecții fiscale la marii contribuabili, care au criticat activitatea Fiscului. În urma inspecțiilor, ANAF a stabilit că acești contribuabili au de plată în plus la stat 18 de miliarde de lei, adică în plus cu 30% față de 2014.

ANAF a inclus și o estimare a prejudiciului adus statului în sezizările penale pe care le-a făcut, respectiv 11 miliarde de lei, cu 20 % mai mult decât în 2015.

Unii contribuabili au contestat în instanță deciziile ANAF și au obținut anularea lor.

De asemenea, tot astăzi șeful ANAF va arăta ce sumă de bani a fost recuperată din prejudiciile stabilite de instanță.

comments

comments