full screen background image

Amenzi de 200.000 de lei date de Protecţia Consumatorilor, în luna iunie

Latis viva singur     Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a efectuat, în luna iunie, 368 de acţiuni de control, soldate cu 128 de amenzi, în valoare totală de 195.950 de lei.

Şeful CJPC Suceava, comisarul şef adjunct Vasile Latiş, precizează că toate acţiunile de control s-au desfăşurat pentru cercetarea reclamaţiilor (în număr de 109) şi efectuarea tematicilor naţionale şi regionale.

Comisarii suceveni au verificat respectarea prevederilor legale la comercializarea echipamentelor de uz casnic.

Astfel, au fost efectuate 11 acţiuni de control, în 7 cazuri aplicându-se amenzi, în valoare de 20.000 de lei.

S-au oprit temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, produse în valoare de 22.986,55 lei.

Dintre deficienţele constatate, se pot aminti lipsa instrucţiuni de utilizare traduse în limba română, neindicarea pe produs a producătorului sau importatorului şi lipsa preţurilor.

În ceea ce priveşte comercializarea apelor minerale, atât la producători, cât şi la distribuitori, s-au efectuat 39 de controale, aplicându-se 8 amenzi, în valoare de 11.500 de lei.

Cei de la Protecţia Consumatorului au găsit etichete scrise cu caractere mai mici dacât prevăd normativele în vigoare şi produse la care lipsea preţul de vânzare.

Alte 93 de controale au vizat respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la operatorii economici din mediul rural, care comercializează produse alimentare şi nealimentare.

În 41 de cazuri s-au dat şi amenzi, în valoare totală de 23.500 de lei, oprindu-se de la comercializare produse în valoare de 549 de lei.

Principalele nereguli găsite au fost produsele expirate, lipsa orarului de funcţionare şi a firmei, vânzarea băuturilor la pahar şi a ţigărilor la bucată sau lipsa preţurilor.

comments

comments