full screen background image

Amenzi de aproape 200.000 de lei, aplicate de Protecţia Consumatorilor

jucarii china     În cursul lunii mai, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a desfăşurat 339 de controale, soldate cu 130 de amenzi, în valoare de 192.050 de lei.

În perioada amintită, s-au înregistrat 110 reclamaţii.

Toate acţiunile de control s-au desfăşurat pentru cercetarea reclamaţiilor şi efectuarea tematicilor naţionale şi regionale.

Una dintre tematicele de control a fost cea privind respectarea prevederilor legale la comercializarea jucăriilor.

Au fost efectuate 35 de controale, în 14 dintre cazuri aplicându-se amenzi, în valoare de 24.300 de lei.

Printre deficienţele constatate, se numără lipsa etichetei traduse în limba română,cu avertismentele legate de clasa de vârstă, neindicarea pe produs a producătorului sau importatorului şi lipsa preţurilor.

În ceea ce priveşte comercializarea, prezentarea şi publicitatea suplimentelor alimentare, s-au efectuat 37 de acţiuni de control, aplicându-se 20 de amenzi, în valoare de 44.000 de lei, oprindu-se de la comercializare produse în valoare de 8.803 lei.

Neregulile descoperite au fost cele referitoare la lipsa traducerii în limba română la produsele din import, avertismentele incomplete legate de existenţa coloranţilor în produs şi a substanţelor alergene şi nerespectarea prevederilor legale în cazul promoţiilor şi vânzărilor cu preţ redus, în ceea ce priveşte informarea consumatorilor.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au verificat şi respectarea prevederilor legale privind comercializarea produselor din cacao şi ciocolată.

S-au efectuat 35 de controale, aplicându-se 18 amenzi, în valoare de 30.550 de lei, oprindu-se de la comercializare produse în valoare de 9355.95 lei.

Principalele deficienţe au fost neindicarea pe etichetă a eventualilor alergeni, neindicarea conţinutului de grăsimi şi lipsa preţurilor.

comments

comments