full screen background image

Ţigări de contrabandă şi vehicule confiscate de poliţiştii suceveni

c4     Având în vedere datele şi informaţiile deţinute de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, precum şi de cei din cadrul posturilor de poliţie arondate, în data de 14 iunie 2015, s-au organizat mai multe acţiuni în vederea identificării unor persoane bănuite că transportă şi comercializează ţigarete de contrabandă.

În urma exploatării informaţiilor deţinute, în doar două ore, au fost interceptate două transporturi de ţigarete de contrabandă, fiind confiscate 155.000 bucăţi ţigarete şi fiind indisponibilizate două vehicule, în valoare de 8.000 de euro.

Duminică, la ora 20:30, un echipaj intercomunal de la Posturile de poliţie Brodina, Ulma şi Straja, a oprit pentru control, pe DJ 209G Brodina, condus de un bărbat, de 64 de ani, cetăţean român, cu domiciliul în Ucraina, având ca pasageră o femeie, de 43 de ani din oraşul Siret.

Cu ocazia controlului, în locuri special amenajate în portbagaj, într-o roată de rezervă montată sub autoturism, în spatele bordului, în genți, cutii dar și în articole de îmbrăcăminte au fost identificate în total 870 de pachete cu țigarete, neavând aplicate banderole fiscale, în valoare de aproximativ 8.700 de lei.

Cantitatea de țigarete provenită din contrabandă a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 3.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea dispunerii unei măsuri asiguratorii.

Cercetările sunt continuate în stare de libertate față de cei doi,  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “contrabandă în formă agravantă”.

Ulterior, tot duminică, în jurul orei 22:30, la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus, o patrulă, în timp ce executa serviciul pe raza orașului, a observat la intersecția str. Calea Cernăuți cu Calea Bucovinei, un  autoturism suspect care se deplasa cu viteză.

S-a procedat la urmărirea acestuia pe str. Calea Cernăuți pe o distanță de aproximativ 4 km, iar la intersecția cu str. Școlii Est, șoferul autoturismului a frânat brusc, a virat la stânga după care a coborât din autoturism și a fugit.

La fața locului a fost identificat autoturismul înmatriculat în Marea Britanie, având în interior mai multe colete.

În autoturism, pe bancheta din spate şi în portbagaj, au fost găsite 10 colete, rezultând  6.920 de pachete cu țigarete, fără  banderole fiscale, în valoare de 69.200 de lei.

Cantitatea de țigarete a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 5.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea dispunerii unei măsuri asiguratorii .

Cercetările sunt continuate de Poliția orașului Vicovu de Sus, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “contrabandă”.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments