full screen background image

Dosar penal pentru tăierea ilegală a 16 arbori

Taieri-arbori     Luni, la ora 10.51, I.P.J. Suceava a fost sesizat despre faptul că, pe raza comunei Izvoarele Sucevei, din locul denumit “Danileni”, un localnic, de 65 de ani, taie și sustrage ilegal arbori, de pe terenul său.

La fața locului s-au deplasat poliţiştii şi lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Breaza, ocazie cu care a fost oprită în trafic autoutilitara condusă de un bărbat, de 50 de ani, din comuna Valea Moldovei, care transporta către un bărbat din comuna Breaza, 13,37 mc de material lemnos, fără documente legale.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr.171/ 2010, cu suma de 1.000 de lei, iar cantitatea de lemn de esenţă răşinoase, în valoare de 2.674 de lei, a fost ridicată, în vederea confiscării.

În continuarea cercetărilor, pe terenul denumit “Danileni”, proprietatea bărbatului de 65 ani, din comuna Izvoarele Sucevei, echipele mixte polițiști-lucrători silvici au identificat 16 cioate de esenţă răşinoase, nemarcate, tăiate fără drept de proprietar, în perioada 10-13 octombrie.

Cioatele au fost  inventariate  de lucrătorii silvici, stabilindu-se cantitatea de 18,45 mc și un prejudiciu de aproximativ 4.000 de lei, din care, anterior, au  fost confiscați  13,37 mc, iar restul de 5,08 mc, a fost comercializat la o persoană necunoscută.

În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de bărbatul de 65 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere de arbori fără drept, urmând să se dispună procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar