full screen background image

Apropierea iernii bagă în priză autorităţile judeţului şi firmele de deszăpezire.

Comitetul pentru situaţii de urgenţă, instituit la Prefectura suceveană, solicită firmelor care vor asigura deszăpezirea drumurilor judeţene şi naţionale să verifice starea utilajelor şi să se doteze cu materiale antiderapante.
550 de kilometri de drumuri naţionale vor fi curăţate de zăpadă de firma Florconstruct pe teritoriul secţiei Cîmpulung Moldovenesc şi de societatea TASA în sectorul Suceava.
Deszăpezirea celor 1.130 de kilometri de drumuri judeţene va fi asigurată în această iarnă cu utilaje aparţinînd societăţii TASA şi altor firme locale care au subcontractat lucrări la cele 8 secţii.
Şeful Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Florin Sinescu solicită Primăriilor să sprijine activităţile de iarnă, iar politiştilor rutieri le reaminteşte că vor trebui să oprească circulaţia pe porţiunile de drumuri afectate de ninsori, pentru a nu exista cazuri de maşini şi persoane înzăpezite.
Sinescu mai spune că:“dacă se impune, voi închide imediat căile rutiere pentu a permite utilajelor să deszăpezească . Ceea ce îmi doresc este îm primul rând ca cetăţenii să nu rămână înzăpeziţi în zone în care vom putea inteveni foarte greu, deci important este să punem persoanele în siguranţă după care să intervenim şi să asigurăm fluidizarea. Important este să asigurăm viabilitatea celor două căi principale din judeţ DN 2 şi DN 17,legătura cu Ucraina respectiv legătura cu Ardealul. Am stabilit împreună cu primarii că în situaţia în care au nevoie de sprijin pot ajuta cu utilaje de pe drumurile naţionale şi totodată noi judeţul  dacă avem nevoie să intervenim pe drumurile naţionale să apelăm la ei iar acolo unde e nevoie să suplimentăm forţele pe zonele repspective dacă situaţia o va impune. “
Totodată, prefectul Florin Sinescu le cere conducătorilor auto să se doteze de pe acum cu cauciucuri de iarnă şi să respecte deciziile luate de autorităţi în cazuri extreme.
“Fac un apel către toţi conducătorii auto, către toate societăţile de transport şă-şi doteze mijloacele de transport cu anvelope de iarnă , pentu că este elementul principal, pentru că este un respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic. Dacă blocăm traficul, practic blocăm intervenţia utilajelor de deszăpezire. Împreună cu Inspectoratul de Poliţie am realizat în această perioadă o monitorizare şi o identificare a tuturor semnelor rutiere, existenţa acestora şi totodată am solicitat acolo unde sunt sectoare de drumuri sau drumuri î lucru să fie puse în siguranţă , să fie conservate şi semnalizate corespunzător.”
Prefectul Florin Sinescu  mai adaugă faptul că porţiunile de drumuri cel mai des afectate de ninsori sunt cele care tranzitează localităţile Moara, Salcea, Vereşti, Fîntînele, Muşeniţa, Stroieşti, Dărmăneşti, Şerbăuţi, Baia, Bălcăuţi, Bosanci şi Buneşti.

comments

comments




Leave a Reply

avatar