full screen background image

Bărbat din vatra Dornei, arestat după ce a comis 6 infracţiuni la regimul rutier

arestat     Poliţiştii au atras în dese rânduri atenţia participanţilor la trafic cu privire la respectarea legislaţiei rutiere, dar şi cu privire la consecinţele în plan juridic generate de încălcarea legislaţiei privind circulaţia rutieră pe drumurile publice.

Cu toate acestea, în continuare şoferi care au săvârşit o infracţiune la regimul rutier nu conştientizează pericolul social al faptelor şi încalcă în continuare legislaţia circulând pe drumurile publice, constituind un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic, şoferi sau pietoni.

Poliţiştii atrag atenţia tuturor celor care nu respectă legislaţia că măsurile aplicate vor fi din cele mai ferme, în funcţie de pericolul social al faptelor dispunându-se inclusiv măsuri privative de libertate.

Pe 5 august, în jurul orei 16.00, patrula din cadrul compartimentului rutier de la Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată că, pe strada Miriştei, din municipiul Vatra Dornei, a avut loc un accident rutier, soldat cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate la locul accidentului, au constatat că Romel L., de 56 de ani, din localitate, a condus autoturismul, pe strada Miriştei, din municipiul Vatra Dornei, timp în care a acroşat alt autoturism.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificării în baza de date, au constatat că nu posedă permis de conducere auto.

Romel L. a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Având în vedere infracțiunile comise şi faptul că, de la începutul anului, a mai fost cercetat în 3 dosare penale, pentru fapte similare pe linie de poliţie rutieră și motivat de faptul că a ignorat măsurile dispuse până în prezent, s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului, fiind prezentat la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Vatra Dornei, cu propunere de arestare preventivă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra-Dornei și-a însușit propunerea organelor de poliţie, urmând ca inculpatul să fie prezentat Judecătoriei Vatra Dornei, cu propunere de arestare preventivă.

Cel în cauză este cercetat, sub aspectul săvârşirii a 6 infracțiuni la regimul circulației.

În anul 2013, Romel L. a mai fost cercetat pentru comiterea a 3 infracțiuni la regimul circulației (conducere fără permis, refuz de recoltare probe biologice și părăsirea locului accidentului), dosar ce a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra-Dornei, la 10 ianuarie 2014, cu propunere de trimitere în judecată .

Inculpatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar