full screen background image

„FORESTBROD” Brodina, campion naţional la Concursurile Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă

cp4     În perioada 4 – 6 august, s-a desfăşurat finala naţională a Concursurilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă (S.V.S.U. / S.P.S.U.), competiţie organizată, anul acesta, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

La startul concursurilor au fost prezente 16 echipaje din judeţele Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Călăraşi, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea şi Vâlcea.

Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare, competiţia a presupus parcurgerea a trei probe practice: Pista cu obstacole pe 100 de metri, Ştafeta 4×100 de metri şi Dispozitivul de intervenţie la motopompă.

Judeţul Suceava a fost reprezentat anul acesta de către Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă „Forestbrod” al S.C. Forestbrod S.A. Brodina, care a reuşit calificarea în etapa finală, iar pregătirea lotului sucevean s-a realizat cu participarea nemijlocită a specialiştilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Bucovina” al judeţului Suceava.

Echipajul S.P.S.U. „Forestbrod”  Brodina a reuşit să demonstreze că este cel mai bun lot din ţară, clasându-se pe locul I şi aducând în judeţ cupa transmisibilă, precum şi multiple medalii şi diplome.

După luni de antrenamente şi bazându-se pe experienţa antrenorilor Vasile Hasna şi Mircea Cotos, membrii serviciului privat s-au prezentat cu dorinţa de a învinge şi de a demonstra că, alături de pompierii militari din serviciile profesioniste, pot face faţă cu succes oricăror încercări, atât în competiţii, cât şi în misiunile specifice domeniului situaţiilor de urgenţă.

Campionii suceveni merită felicitări pentru rezultatele frumoase obţinute, dar şi pentru efortul şi preocuparea permanentă în prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Concursurile profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă din România se organizează anual, pe etape, de către Inspectoratele Judeţene/al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Obiectivul acestor concursuri este acela ca membrii echipelor să îşi dezvolte şi să îşi perfecţioneze aptitudinile şi deprinderile specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. De asemenea, sunt evaluate nivelul de pregătire şi capacitatea de intervenţie şi sunt popularizate în rândul cetăţenilor activităţile desfăşurate de aceste servicii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar