full screen background image

Isărescu atenționează Guvernul cu privire la reformele promise

isarescu     Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a atenţionat Guvernul că trebuie să aducă la îndeplinire reformele pe care le-a promis. Isărescu a precizat că BNR şi-a făcut datoria, însă este nevoie de măsuri concrete precum creşterea locurilor de muncă sau stimularea muncii sau a inovaţiei, pentru a oferi un imbold economiei.

Cât priveşte aderarea ţării noastre la moneda unică europeană, răspunsul a fost unul neaşteptat. România va intra în zona euro, când în ţara va fi gata o autostradă care să străbată Carpaţii, a glumit guvernatorul.

Guvernatorul BNR a transmis, indirect, mai multe mesaje Guvernului. În timpul unui discurs, Mugur Isărescu a subliniat că este important să fie luate măsurile necesare pentru creşterea economiei.

”România a îndeplinit în ultimele luni și ultimul criteriu care nu era îndeplinit, criteriul nominal de la Maastricht, și anume rata inflației, sperăm să ramânem în această zonă. Dacă vrem creștere economică mai mare, trebuie să acționăm asupra factorilor creșterii, să stimulăm crearea locurilor de muncă, stimularea muncii, productivitatea, inovația, managementul performant”, a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR le-a recomandat subtil guvernanţilor şi să se adapteze din mers noilor situaţii.

”Să ai conflict într-o zonă foarte apropiată de tine și rezultatul să nu fie ieșire de capital, nici depreciere de curs, ci intrare masivă de capitaluri și aprecieri substanțiale ale cursului. Rămânem pe calendarul de a ne apropia și eventual de a ne suprapune în ceea ce privește rezervele minime obligatorii de a ne apropia de nivelurile europene, eventual de a ne suprapune pe ele”, a continuat acesta.

Mugur Isărescu a mai sugerat că Executivul trebuie să îndeplinească reformele structurale la care s-a angajat. Altfel, România s-ar îndepărta, printre altele, de trecerea la moneda unica.

”M-a intrebat cineva când vom intra în zona euro. I-am spus că atunci când vom avea o autostradă care să străbată Carpații, cam atunci. N-ai cum să dezvolți late zone dacă treci pe serpentine, prin Carpațo, asta așa ca să vorbim puțin metaforic. Săa revin cu gluma aceea, trebuie să intre în zona euro și cei de la Las Fierbinți. Vă dați seama că lumea

comments

comments




Leave a Reply

avatar