full screen background image

Poliţiştii continuă campania “Turism în siguranţă”

turism sigur2     Având în vedere potenţialul turistic al judeţului, în perioada iulie – octombrie 2014, poliţiştii suceveni desfăşoară campania de prevenire a infracţionalităţii “Turism în Siguranţă”.

Campania are ca grup ţintă turiştii care se vor afla pe teritoriul judeţului, dar şi operatorii de turism şi unităţile hoteliere locale.
Campania vizează informarea cu privire la măsurile preventive ce trebuie adoptate în legătură cu diverse segmente infracţionale – tâlhării, furturi din auto, din genţi şi buzunare, din camerele de hotel, înşelăciuni.

În perioada 12 – 14 iulie, poliţiştii de prevenire au continuat activităţile de informare a turiştilor din zona Mălini, Gura Humorului şi Rădăuţi, fiind promovate recomandări cu caracter preventiv şi distribuite 430 de materiale informativ – educative pe linia furturilor de telefoane mobile şi bunuri electronice din autoturismele parcate, dar şi din camerele de hotel sau din alte locaţii în care se deplasează turiştii (parcuri, baruri, cluburi, discoteci, piscine, săli de sport şi tratament, baze de agrement, etc.).

Totodată, dispozitivele poliţieneşti din structurile operative au fost redimensionate şi reorientate, astfel încât să se reuşească identificarea cu operativitate a  celor care profită de neatenţia turiştilor şi le sustrag bunuri de valoare, stricându-le astfel distracţia concediului.

Astfel, pe 15 iulie, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată, prin plângeri scrise, de către Iulian C., de 32 de ani, şi Iulian U., de 19 ani, despre faptul că, în noaptea de 14/15 iulie, persoane necunoscute au sustras două telefoane, din incinta unui atelier de reparaţii de telefoane mobile, iar din incinta unui club, a fost sustrasă o tabletă.

În urma măsurilor întreprinse, s-a stabilit că persoana bănuită de comiterea faptelor este Adrian C., de 20 de ani, localnic.

Din investigaţiile şi cercetările efectuate, s-a stabilit că în seara de 14 iulie, în jurul orei 21.30, în timp ce persoana vătămată Iulian C. efectua diferite activităţi în incinta atelierului de reparaţii telefoane mobile, Adrian C. a sustras, de pe o masă, din încăperea respectivă, două telefoane mobile.

De asemenea, în noaptea de 14/15 iulie, Adrian C. a sustras, din incinta unui club, o tabletă, aparţinând persoanei vătămate Iulian U.

Bunurile, evaluate la suma de 1.500 de lei, au fost recuperate şi înapoiate persoanelor vătămate.

În aceste condiţii, întrucât faţă de Adrian C. a fost dispusă, la data de 20 februarie 2014, măsura controlului judiciar, pentru o altă faptă de furt calificat, acesta aflându-se la data comiterii noilor fapte sub puterea ordonanţei procurorului, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea a două fapte de furt calificat, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

Pentru ca turiştii să se bucure de un concediu liniştit, poliţiştii le recomandă să acorde o atenţie sporită lucrurilor personale, atunci când merg să se relaxeze, în timpul ieşirilor la iarbă verde, la piscine, ştranduri sau în cluburi şi discoteci.

Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, bunurile de valoare! Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la masă (în cluburi şi discoteci), atunci când mergeţi pe ringul de dans, la toaletă sau în alte locuri.

Nu lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere!

Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru.

Lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului! Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăţilor curente!

Nu consumaţi alcool în exces, starea de ebrietate vă diminuează capacitatea de reacţie şi vă expune victimizării!

Cu un plus de vigilenţă, vă puteţi bucura de vacanţă, feriţi de evenimente neplăcute!

Pentru orice situaţie care poate constitui o urgenţă, apelaţi serviciul unic de urgenţă 112!

comments

comments




Leave a Reply

avatar