full screen background image

Managerul Spitalului Rădăuţi, Traian Andronachi, pregătit să refuze încheierea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate

Managerul Spitalului Municipal „Sfinţii Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat, la Radio VIVA FM, că este pregătit să refuze încheierea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, pentru anul în curs.

Andronachi a spus că spitalul din Rădăuţi poate oferi servicii de asistenţă în sănătate pentru 18.500 de pacienţi, în condiţiile în care CAS, în anul 2015, a încheiat contract cu spitalul rădăuţean pentru aproximativ 11.000 de cazuri.

“Prin diferitele negocieri care s-au purtat de la an la an, am ajuns la 13.500. Dar se pare că peste acest număr nu putem trece. De aceea, anul acesta, nu credem că vom accepta un contract fără o creştere semnificativă, raportat şi la cheltuielile legate de pachetele legislative pe care nu Spitalul Rădăuţi le-a generat”, a precizat Andronachi.

“Unitatea noastră a primit cam cu 5-6% mai multe cazuri în fiecare an, faţă de anul precedent. Pentru 2019, sunt extrem de hotărât să solicităm mult mai mult, pentru că avem şi hotărâre judecătorească definitivă şi executorie în acest sens, după ce s-a demonstrat că spitalul efectuează servicii mult peste valoarea decontată de CAS. Iar instanţa a hătărât că aceste servicii trebuie decontate de către CAS. Anul acesta, în premieră pentru judeţul Suceava, suntem pregătiţi să refuzăm încheierea contractului cu CAS, în condiţiile nu ni se oferă numărul de cazuri care ne este necesar pentru a ne desfăşura activitatea în bune condiţii”. a declarat managerul celei mai mari unităţi medicale din Rădăuţi.

comments

comments