full screen background image

Chevron îşi poate continua activitatea în judeţul Vaslui

chevron     Tribunalul Iaşi a respins cererea Grupului de Iniţiativă a Societăţii Civile Bârlad de suspendare a efectelor acordurilor de mediu obţinute de Chevron în Vaslui pentru explorarea gazelor de şist, astfel încât compania petrolieră îşi poate desfăşura în continuare activitatea în judeţ.

Grupul de Iniţiativă a Societăţii Civile (GISC) Bârlad a pierdut procesul intentat în 2013 Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM) Vaslui şi companiei Chevron România, prin care solicita suspendarea efectele acordurilor de mediu pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Siliştea – Pungeşti, Popeni – Găgeşti şi Păltiniş – Băceşti.

Astfel, Tribunalul Iaşi, acolo unde s-a judecat procesul după strămutarea acestuia de la Tribunalul Vaslui, a respins cererea GISC Bârlad, din care face parte şi protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu.

În urma acestei sentinţe, compania Chevron îşi poate desfăşura în continuare activitatea de explorare a gazelor de şist în judeţul Vaslui, în baza acordurilor de mediu obţinute de APM Vaslui.

comments

comments




Leave a Reply

avatar