full screen background image

PSD nu susține o nouă suspendare a președintelui Băsescu

Traian-Basescu2     Partidul Social Democrat nu este de acord cu o nouă suspendare a lui Traian Băsescu. Declaraţiile îi aparţin chiar lui Victor Ponta care consideră ca România are nevoie de stabilitate. Acelaşi punct de vedere l-a exprimat şi Liviu Dragnea, preşedintele executiv al partidului spunând că nu susţine ideea unei noi suspendări.

Ideea suspendării a fost lansată de fostul senator PC, Dan Voiculescu, dar nu a primit şi girul colegilor de alianţă.

„Sunt de acord că președintele a încălcat Constituția, a încălcat-o de multe ori, nu avea de ce să sune el la procurori și să dea ordine, eu nu fac așa ceva, dar cred că România are nevoie de stabilitate. Mai este un an de zile. O să rezistăm”, a spus Victor Ponta.

Nici ceilalţi lideri PSD nu sunt de acord cu o nouă suspendare a preşedintelui.

„Nu am auzit că Voiculescu vrea o nouă suspendare a președintelui și nu susțin așa ceva. Mi se pare o prostie”, a spus Liviu Dragnea.

Declaraţiile acestora vin după ce Dan Voiculescu a afirmat că majoritatea parlamentară ar trebui să inițieze o nouă procedură de suspendare a lui Traian Băsescu, pentru că a încălcat Constituția, influențând Justiția din România.

“Traian Băsescu a încălcat din nou, grav, Constituţia, încercând să influenţeze direct Justiţia din România. El a declarat public că a avut o discuţie telefonică cu procurorul Tiberiu Niţu pe marginea revocării lui Lucian Papici de la DNA, intervenind în favoarea acestuia. În aceste condiţii grave, în care Băsescu însuşi îşi admite intervenţiile pe lângă procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă procedură de suspendare a preşedintelui pentru încălcarea gravă a Constituţiei”, arată Dan Voiculescu, într-un comunicat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar