full screen background image

Casa viceprimarului din Fântâna Mare, făcută scrum după un incendiu

incendiu_fantana mare     Casa viceprimarului din Fântâna Mare s-a făcut scrum în urma unui incendiu de proporţii.

Flăcările au avut câţiva metri înălţime şi se vedeau de la kilometri distanţă.

Incendiul a izbucnit când viceprimarul, Dumitru Andrieş, era plecat cu soţia la spital, potrivit România TV.

Ei au fost sunaţi de vecini, după ce aceştia au observat flăcări de peste cinci metri înălţime la acoperişul casei.

“A fost nenorocire mare. Flăcările erau înalte cam cât ar fi al treilea etaj al unui bloc. Proprietarii nu erau acasă. Am încercat noi să scoatem câteva lucruri, după aia au început să explodeze nişte butelii”, au declarat vecinii viceprimarului.

Cinci echipaje ale Detaşamentului de pompieri Fălticeni, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Cornu Luncii şi Vadu Moldovei au intervenit cu opt autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Cotu Băii, comuna Fântâna Mare.

Forţelor participante li s-a alăturat inspectorul şef, colonelul Dan Hoffman, cu Grupa operativă a inspectoratului pompierilor suceveni, care a preluat conducerea misiunii de localizare şi stingere a flăcărilor.

La sosirea pompierilor, ardeau casa de locuit şi trei anexe gospodăreşti, corp comun, toate construite din lemn şi acoperite cu şindrilă, existând pericolul de propagare a focului la bucătăria de vară şi două locuinţe aflate la o distanţă foarte mică de focar. Deoarece proprietarul nu se afla acasă, incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere.

Flăcările au afectat locuinţa P+1, pe o suprafaţă de 140 metri pătraţi, garajul, pe 20 metri pătraţi, adăpostul de animale, pe 72 metri pătraţi, o anexă, pe 18 metri pătraţi, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, alte bunuri şi documente de proprietate şi personale.

S-au degradat centrala termică, un boiler şi pereţii portanţi de la două camere ale locuinţei, pe aproximativ 20 metri pătraţi.

Incendiul a fost lichidat la ora 22:10.

Focul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic, din cauza coşului de evacuare a fumului (un burlan metalic) neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Pompierii au salvat bucătăria de vară, mai multe bunuri casnice şi cele două locuinţe învecinate.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar