full screen background image

Pilotul planorului dispărut, căutat pe mai multe trasee montane din opt judeţe

planor     Pilotul planorului dispărut este căutat, marţi, pe mai multe trasee montane din opt judeţe, unde vor fi 1.200 de pompieri, jandarmi, salvamontişti, poliţişti, militari şi voluntari, iar un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne este pregătit să acţioneze în caz de nevoie.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), acţiunile de căutare a pilotului planorului dispărut în 6 august continuă marţi, pe mai multe trasee montane din judeţele Harghita, Covasna, Argeş, Buzău, Prahova, Braşov, Bacău şi Vrancea, stabilite în şedinţa operativă care a avut loc luni seară, la punctul mobil de comandă din judeţul Braşov, la care au participat reprezentanţii tuturor structurilor implicate în misiunea de căutare.

La operaţiunea de căutare participă 1.200 de pompieri ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, jandarmi montani, salvamontişti, poliţişti, militari, pădurari şi voluntar, cu 181 de vehicule, autospeciale de teren şi şenilate.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI se află la dispoziţia echipelor de la sol, fiind pregătit să acţioneze în caz de nevoie, a precizat sursa citată.

comments

comments