full screen background image

Prefecții trebuie să trateze cu responsabilitate maximă fiecare misiune din perioada sărbătorilor

gabriel oprea    Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a cerut marți prefecților să se mobilizeze și să trateze cu maximă responsabilitate fiecare misiune din perioada sărbătorilor de iarnă.

Oprea a declarat că a aprobat Planul general de măsuri pentru această perioadă și au fost stabilite prioritățile și responsabilitățile fiecărei structuri din MAI.

“Vă rog să vă planificați misiunile și efectivele pentru gestionarea oricăror situații care ar putea apărea în această perioadă, inclusiv situații de urgență, generate de vremea nefavorabilă. Vreau să luați măsuri ca în fiecare structură să fie asigurat serviciul de permanență. Am dispus ca până pe 5 ianuarie să se acționeze în medie cu peste 225 de mii de forțe, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri”, a spus Oprea, la videoconferința cu prefecții.

Ministrul de interne a cerut fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, unde se preconizează în aceste zile aglomerație. Pentru a nu se forma cozi mari și a se reduce timpul de așteptare la granițe, MAI va mobiliza zilnic de sărbători circa 3.000 de polițiști de frontieră, IGSU are pregătiți 4.900 de pompieri, la care se adaugă o rezervă de alți 5.000.

Ministrul Gabriel Oprea a ținut să precizeze că pentru perioada în care elicopterele SMURD vor fi ținute la sol, misiunile de urgență vor fi asigurate de celelalte aeronave ale MAI, respectiv două elicoptere de tip MI 8, două MI 17, două aeronave IAR 316 B și un avion. În caz de nevoie se pot folosi și capabilitățile MApN.

Potrivit ministrului de Interne, Poliția Română va avea în misiune pe perioada sărbătorilor 10.500 de polițiști zilnic pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale de orice natură. Poliția rutieră a mobilizat la nivel național în medie pentru fiecare zi 1.600 de polițiști și peste 400 de radare.

Gabriel Oprea a mai cerut structurilor răspunzătoare “vigilență sporită” pentru combaterea evaziunii fiscale și intensificarea controalelor pentru verificarea modului de depozitare, transport și valorificare a produselor alimentare.

În ceea ce privește activitatea de deszăpezire, pentru secțiunea de autostrăzi și drumuri naționale sunt constituite stocurile de 91.800 tone de nisip, 36.600 tone de sare, 900 tone clorură de calciu și 216 tone de alte produse antiderapante. Totodată, s-au instalat parazăpezi pe o lungime de 240 km de autostrăzi și drumuri naționale.

comments

comments