full screen background image

“Pastorala de Crăciun” atrage atenția asupra importanței predării religiei în școli

ips pimen     În tradiționala “Pastorală de Crăciun”, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, cheamă la “întărirea religiei” în rândul tinerilor școlari, o dată cu sporirea cunoștințelor de cultură generală, ştiinţă și istorie.

El spune că aceste cunoștințe sporesc credinţa şi ajută la educaţia morală.

“Credinţa noastră nu este un articol de import, ca merele de California. Ea este sufletul cu care s-a născut poporul român, este temelia vieţii noastre sufleteşti, este siguranţa noastră în faţa neprevăzutului istoric. Şi nu avem dreptul de a înstrăina sau profana după gustul timpului acest străvechi şi sfânt patrimoniu naţional”, afirmă ÎPS Pimen.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților consideră că intenţia de a scoate din trunchiul comun al învăţământului românesc predarea religiei este “un atentat” la fiinţa noastră naţională, la credinţa neamului.

În “Pastorala de Crăciun”, ÎPS Pimen mai spune că predarea religiei în şcoală are menirea să ajute pe elev să înţeleagă şi să preţuiască operele de cultură şi artă create sub inspiraţia credinţei creştine, să înţeleagă faptul că rădăcinile culturii şi civilizaţiei europene sunt cele ale religiei creştine.

comments

comments