full screen background image

Patronii clubului Petrolul Ploieşti, trimişi în judecată

ciocan judecator     Acţionarii grupării de fotbal Petrolul Ploieşti, fraţii Daniel şi Nicolae Capră, şi Marius Bucuroiu, au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală, în dosarul de la Tribunalul Prahova fiind inculpate 16 persoane, un număr de 14 firme, între care SC Fotbal Club Petrolul SA, figurând ca părţi responsabile civilmente.

Procurorii DIICOT Ploieşti i-au trimis în judecată pe acţionarii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, fraţii Daniel şi Nicolae Capră, şi pe Marius Bucuroiu, acţionar şi director general al clubului ploieştean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În dosarul aflat pe rolul Tribunalului Prahova, 16 persoane sunt inculpate în acest dosar sub acuzaţia de evaziune fiscală. Între cei 16 inculpaţi figurează, pe lângă cei trei acţionari ai FC Petrolul Ploieşti, soţiile acestora.

De asemenea, în dosar apar, ca părţi responsabile civilmente, 14 societăţi comerciale, între care şi SC Fotbal Club Petrolul SA. De asemenea, Ministerul Finanţelor Publice s-a constituit parte civilă în proces.

Dosarul în care acţionarii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti au fost inculpaţi pentru evaziune fiscală a fost trimis la instanţa de judecată la mai puţin de o lună de la momentul la care cei trei, respectiv Daniel Capră, Nicolae Capră şi Marius Bucuroiu au fost arestaţi preventiv alături de alte patru persoane sub acuzaţiile de infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cadrul dosarului de fond, Tribunalul Prahova a dispus, luni seară, înlocuirea arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pentru cei trei acţionari principali ai clubului ploieştean şi pentru alţi trei inculpaţi, iar pentru cel de-al şaptelea inculpat arestat în dosar instanţa a dispus punerea sub control judiciar.

Şeful DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că DIICOT a contestat decizia luată luni de Tribunalul Prahova privind scoaterea din arest a inculpaţilor din acest dosar.

Patronii clubului de Fotbal Petrolul Ploieşti şi ceilalţi inculpaţi din acest dosar sunt acuzaţi că au creat un circuit economic fictiv prin care au adus un prejudiciu de 15.400.000 de euro prin acţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Conform procurorilor, faptele cercetate în acest dosar deschis de DIICOT au avut loc începând cu anul 2012, an în care, în luna februarie, omul de afaceri Daniel Capră a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, care aparţinea, în documente, Societăţii Comerciale ”F.C. Petrolul Ploieşti” SA, deţinută, ca acţionar majoritar, de Federaţia Sindicatelor Libere din Petrol şi la care erau acţionari, cu câte o acţiune, şi Liviu Luca, Florin Bercea şi Eduard Alexandru. Societatea era susţinută în cea mai mare parte din bani publici proveniţi de la bugetul municipiului Ploieşti.

Direcţia Generală Antifraudă este cea care a sesizat DIICOT despre faptele suspectate în acest dosar, conform unor surse lucrătorii Antifraudă ridicând, anterior, în mai multe rânduri, documente fiscale ale clubului de fotbal din Ploieşti.

comments

comments