full screen background image

Lucian Gheorghiu, la Viva FM: “Nu e bine să pornim de la prejudecata că nu am fi buni pentru afaceri!”

gheorghiu viva     Nu trebuie să fii “pregătit pentru o misiune” pentru a duce la bun sfârșit acea misiune.

E una din multele lecții de afaceri pe care le-am găsit online.

O lecție de viață, la urma urmei, cu o aplicabilitate largă și variată.

La “Dimineți animate”, Luisa și Călin au identificat, împreună cu directorul Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu, etapele procesului complicat numit “business”.

Și chiar nu mai contează de ce fel.

Fie că e vorba de magazinul de la colț, un restaurant sau un outlet virtual, oamenii din spatele lor nu sunt personaje de legendă, ci persoane obișnuite care au îndrăznit să… îndrăznească.

Cum începe o afacere, care este kilometrul zero, putem fi toți afaceriști? Au fost câteva din curiozitățile matinalilor.

“Nu e bine  să pornim de la prejudecata că nu am fi buni pentru afaceri!”, a spus ferm Lucian Gheorghiu.

Important e să îndrăznim, să nu rămânem fixaţi în mecanismele unei gândiri simple. De cele mai multe ori, confortabile și avantajoase pentru noi. Dar numai pe termen scurt. Orice afacere pornește de la o idee.

“În primul rând trebuie să ai curaj, să găsești acea idee. Orice discuţie se poate concretiza într-o idee de afaceri. Ulterior, vor interveni consultanții, care îți pot arăta mijloacele necesare dezvoltării ideii tale. Odată pornit pe acest drum, ideea se poate transforma într-un plan de afaceri” a mai spus directorul Camerei de Comerț și Industrie Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar