full screen background image

Maşină plină cu ţigări, descoperită într-un garaj din Brodina

mastig1     Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit un autoturism de teren încărcat cu ţigări în valoare de peste 200.000 de lei, ascuns într-un garaj al unui cetăţean român, de pe raza localităţii Brodina. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Marţi, 4 noiembrie, la nivelul S.P.F. Brodina  – I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei  s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în baza datelor deţinute de către lucrătorii de frontieră, conform cărora, la un imobil de pe raza localităţii Ehreste, comuna Brodina, se află un autoturism de teren încărcat cu baxuri cu ţigări de contrabandă, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la locaţia respectivă, unde se afla proprietarul gospodăriei, Ioan M. de 67 de ani.

Fiind întrebat despre autoturismul în cauză, bărbatul a confirmat faptul că în garajul din curtea imobilului său se află mai multe colete cu ţigări, precum şi o maşină marca Mitsubishi Pajero, înmatriculată în Marea Britanie, în care se află tot ţigări.

Acesta a mai declarat că ţigările şi maşina au ajuns în garajul său la rugămintea unor tineri de a-i lăsa să şi le depoziteze acolo, contra unei sume de bani, pe care urma să o primească ulterior.

Totodată, proprietarul a predat poliţiştilor de frontieră de bună voie baxurile cu ţigări din garaj, precum şi autoturismul de teren încărcat cu aceeaşi marfă.

În urma unui control amănunţit efectuat la sediul sectorului asupra autoturismului în cauză, precum şi a inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat că este vorba de 20.600 de pachete cu ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 206.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, în valoare de aproximativ 3.500 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, urmând ca la finalul anchetei să fie luate măsurile legale ce se impun.

comments

comments




Leave a Reply

avatar