full screen background image

Relu Fenechiu, sentinţă definitivă în Dosarul “Transformatorul”

relu-fenechiu     Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, urmează să afle joi decizia defininită în Dosarul Transformatorul. Instanţa Supremă finalizase procesul încă de marţi, dar magistraţii au anunţat că vor face public verdictul după două zile.

Decizia este una definitivă, iar dacă verdictul va fi cu executare, liberalul va ajunge după gratii.

Relu Fenechiu a cerut să fie achitat, însă DNA le-a cerut judecătorilor să îi majoreze pedeapsa primită în primă instanţă în iulie 2013, respectiv cinci ani de închisoare. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi a fost trimis în judecată în iunie 2012, pentru că ar fi vândut prin firmele sale către Electrica Moldova transformatoare uzate, drept noi. Prejudiciul este estimat la aproape 7 milioane de lei. În acelaşi dosar a fost judecat şi condamnat în primă instanţă tot la cinci ani de închisoare şi fratele fostului ministru.

De-a lungul procesului, Relu Fenechiu a trecut de la optimism la disperare. La ieşirea de la ultimul termen al procesului, unde a stat nouă ore în faţa judecătorilor, Relu Fenechiu era vizibil îngrijorat în privinţa sentinţei definitive pe care urmează să o primească.

Sunt la fel de pesimist, de ce? Mi s-a mai intamplat ca procesul sa decurgă încurajator iar verdictul a fost invers. Îmi doresc o decizie corectă”, a spus Relu Fenechiu atunci.

Abătut a fost şi în sala de la Înalta Curte. Aproape cu ochii în lacrimi, le-a cerut judecătorilor să analizeze corect dosarul: „Trebuie să vă spun că un coleg din presă m-a încurajat mai devreme şi mi-a spus că dumneavoastră nu aţi achitat niciodată. Eu sper însă să am parte de un proces drept. (…) Sunt om, dincolo de a fi politician. Sunt şase oameni în sală care ar putea ajunge la închisoare. Vă rog, vă implor să analizaţi cu atenţie dosarul. (…) Vreau să ştiţi că sunt dărâmat de faptul că astăzi sunt aici. În viaţa mea am încercat să fac lucruri bune, dar să fiu vertical şi să nu fac compromisuri. Asta m-a adus aici”, a spus Relu Fenechiu la termenul de marţi.

La finele anului trecut, Relu Fenechiu era însă optimist. Spera ca, odată finalizat procesul, să se poată reîntoarce la Ministerul Transporturilor. „Îmi doresc să se sfârşească odată nenorocirea asta şi să mă întorc să rezolv problemele pe care am început să le rezolv în Ministerul Transporturilor”, spunea el pe 9 decembrie.

Relu Fenechiu a demisionat din Ministerul Transporturilor după ce a a fost condamnat în primă instanţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar