full screen background image

Trenurile dinspre Bucureşti sau Galaţi sosesc cu întârzieri

tren iarna     Directorul sucursalei CFR Călători Iaşi, Iordan Vintilă, a vorbit, astăzi, în cadrul emisiunii “Dimineţi animate”, difuzată la Radio Viva FM, despre starea actuală a căilor ferate în Moldova.

Iordan Vintilă a anunţat că nu se semnalează situaţii deosebite în această zonă, circulaţia trenurilor desfăşurându-se în condiţii de iarnă, dar fără întârzieri.

În schimb, trenurile care circulă dinspre Bucureşti sau Galaţi sosesc cu întârzieri destul de mari.

Vintilă: “Ieri au fost întârzieri în jur de 40 de minute, iar azi noapte, chiar ceva mai mari.”

Referitor la trenurile care merg către suceava, şeful sucursalei CFR Călători Iaşi a declarat: “Sunt două trenuri anulate, 1753 şi 1754, Bucureşti – Suceava şi retur. De asemenea, ramura de Constanţa, trenurile 1856 şi 1857, de asemenea a fost anulată, pentru a evita înzăpezirea şi a fluidiza traficul, mai ales că, am apreciat noi, fluxul de călători nu era foarte mare.”

În total, pe suscursală sunt un număr de 16 trenuri anulate.

Trenul 1755, pe ruta Bucureşti – Suceava, după ce a avut şi o problemă cu locomotiva, la Dolhasca, a acumulat 115 minute de întârziere.

Un tren Regio, 5561, Botoşani – Suceava, a plecat cu 156 de minute mai tâziu, tot din cauza unei defecţiuni la locomotivă.

Iordan Vintilă recunoaşte că se pot solicita despăgubiri, în cazul în care călătorii sunt nemulţumiţi, din cauze care aparţin societăţii de transport feroviar.

“În acest caz, fiind condiţii deosebite, noi circulăm pe infrastructura publică, care nu ne aparţine, şi nu sunt întrunite condiţiile pentru despăgubiri. S-au luat nişte măsuri, de exemplu, atunci când trenurile staţionează, distribuim ceai, adăpostim personalul în încăperi încălzite, asigurăm condiţii pentru a putea trece peste astfel de situaţii”, a precizat Vintilă.

Despre condiţiile în care vor circula trenurile în perioada următoare, directorul sucursalei CFR Călători Iaşi a declarat: “Suntem anunţaţi că, în continuare, la sucursalele din sud, respectiv Bucureşti, Galaţi şi Constanţa, se lucrează la degajarea liniilor. Probleme majore sunt întâmpinate în zona staţiilor de călători, unde trenurile trebuie să facă încrucişări, unde trebuiesc manipulate instalaţiile specifice pentru a putea face astfel de operaţiuni. De aceea, cred că şi astăzi vor fi ceva întârzieri, dar preconizăm că vor fi mai mici, până la intrarea în normalitate.”
În final, Vintilă a ţinut să le ceară scuze călătorilor, pentru probelemele apărute: “Vreau să cere scuze, în numele societăţii, călătorilor care sunt nemulţumiţi. Este firesc, nervii sunt încordaţi, după călătorii atât de lungi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar