full screen background image

Primăria Piatra-Neamţ vrea să înfiinţeze o zonă metropolitană alături de 22 comune limitrofe

Conducerea Primăriei Piatra-Neamţ vrea să înfiinţeze, alături de comunele limitrofe, o zonă metropolitană prin intermediul căreia pot fi accesate fonduri pentru dezvoltare, se arată într-un comunicat de presă al administraţiei locale transmis, marţi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, primarul Dragoş Chitic a menţionat că zona metropolitană reprezintă o formă asociativă care nu are culoare politică.

“Prin intermediul zonelor metropolitane se pot realiza proiecte integrate care să avantajeze fiecare localitate componentă şi poate fi exploatat mai bine potenţialul zonei şi resursele naturale. De altfel, în luna decembrie 2018, reprezentanţa din România a Băncii Mondiale ne-a transmis scrisoarea de lansare a proiectului ‘România Metropolitană’, proiect care are drept scop finanţarea unor investiţii strategice din zonele metropolitane ale celor 40 de municipii reşedinţe de judeţ. Sper că va fi un răspuns pozitiv al colegilor primari din localităţile cu care putem realiza o zonă metropolitană în jurul municipiului Piatra-Neamţ pentru atragerea de fonduri care să dezvolte comunităţile pe care le reprezentăm, să sporească atractivitatea zonei şi, într-un final, aceste lucruri să ducă la creşterea calităţii vieţii cetăţenilor”, a declarat Dragoş Chitic, citat în comunicatul de presă.

Invitaţia de aderare la viitoarea zonă metropolitană a fost transmisă, marţi, de municipalitatea pietreană către 22 de primării din localităţi aflate pe o rază de 30 kilometri în jurul municipiului Piatra-Neamţ, conform legii.

O iniţiativă în acest sens a mai fost lansată de către municipalitatea pietreană şi în perioada 2013-2015, însă doar două localităţi, Alexandru cel Bun şi Bicaz, au răspuns atunci favorabil. AGERPRES

comments

comments