full screen background image

RAFO Onești, din nou în insolvență

RAFO Onești a reintrat în insolvență, după 5 ani de când ieșise dintr-o procedură de reorganizare care durase nu mai puțin de 7 ani.

Tribunalul Bacău a admis pe 27 octombrie cererea de intrare în insolvență a RAFO și a numit ca administrator judiciar provizoriu Casa de Insolvență Transilvania, scrie profit.ro.

RAFO Onești, deținută de o firmă belgiană din vara acestui an, avea la finele anului trecut datorii totale de peste 312 milioane lei, acumulând, în ultimii 6 ani, pierderi însumate de peste 287 milioane lei, potrivit sursei citate.

Datele de la Registrul Comerțului din Belgia și cele din Monitorul Oficial belgian arată că Result-4-You BVBA este o firmă de consultanță și training, cu capital de 12.000 euro și active de 23.000 euro, care a raportat pe 2015 un profit de… 253 euro.

De anul trecut, administrator al firmei este un anume Iosif Zadi, cu domiciliul în Moscova.

ANAF a instituit, la începutul anului, sechestru pe întreg patrimoniul RAFO Onești, pentru datorii bugetare neachitate. Fostul proprietar, Iacov Goldovski, anunțase intrarea în faliment a companiei, dezmembrarea instalațiilor și vânzarea lor pentru finanțarea activității curente, plata obligațiilor de mediu și întreținerea infrastructurii, în vederea dezvoltării pe terenurile rafinăriei a unei platforme industriale pentru implementarea unor proiecte tehnice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar