full screen background image

Acţiuni de amploare pentru combaterea delictelor silvice

material_lemnos     Începând cu această dimineaţă, ora 09.00, timp de trei zile, poliţiştii împreună cu specialişti din cadrul celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu, desfăşoară acţiuni de control pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

Acţiunile sunt coordonate de Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Ordine Publică – Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol şi se desfăşoară în judeţele Suceava şi Neamţ.
În cadrul acţiunilor sunt vizate fapte de natură penală şi contravenţională asociate tăierilor ilegale de arbori, furtului de arbori, dar şi condiţiilor de exploatare, prelucrare, comercializare şi transport a materialului lemnos. De asemenea, se urmăreşte şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor de natură economică generate de activitatea cu material lemnos.

În judeţul Suceava, acţiunile de control sunt desfăşurate în zona Gura Humorului, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, fiind făcute verificări la gatere, unităţi de prelucrare a lemnului, controale în trafic la transportatorii de material lemnos, dar şi controale în fondul forestier.

Pentru eficientizarea activităţilor şi utilizarea judicioasă a resurselor umane şi logistice, acţiunile sunt sprijinite şi de un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei Române. Echipele de control sunt astfel direcţionate către sectoarele de drum pe care sunt identificate utilaje de mare tonaj care transportă material lemnos şi către zonele în care există gatere funcţionale sau depozite de masă lemnoasă.

În judeţul Suceava, la acţiune participă, pe perioada celor trei zile, poliţişti din cadrul IPJ Suceava – Biroul de combatere a delictelor Silvice, ofiţeri şi agenţi din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, specialişti din cadrul ITRSV şi Romsilva, comisari ai Gărzii de Mediu şi Gărzii Financiare.

Rezultatele activităţilor vor fi centralizate în cursul zile de vineri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar