full screen background image

Ca să existe, SC Drumuri şi Poduri trebuie să aibă de lucru

Girigan     Societatea de Drumuri şi Poduri Suceava, aflată în procedură de insolvenţă, îşi poate desfăşura oricând activitatea în condiţii normale, atât din punctul de vedere al eligibilităţii, cât şi al capacităţii profesionale şi tehnice, susţine administratorul special, Eugen Girigan, desemnat să se ocupe de reorganizarea societăţii, prin Hotărâre a Consiliului Judeţean Suceava, începând cu 1 septembrie 2012.

Girigan arată că  firma, la care Consiliul Judeţean Suceava este unic acţionar, deţine toate certificările necesare, inclusiv cele privind managementul calităţii, managementul mediului, securitatea muncii şi cea socială, produsele firmei având certificate europene eliberate de instituţia specializată. De asemenea, toate utilajele au fost inspectate Icecom, primind acceptul de a lucra pe teritoriul României.

Pe de altă parte, administratorul special reliefează că, pentru a funcţiona, societatea Drumuri şi Poduri trebuie să-şi găsească de lucru. Din păcate, deşi legea insolvenţei este îngăduitoare cu firmele aflate în reorganizare, la licitaţie societăţile respective sunt defavorizate. „Singura soluţie ca să existe, este ca societatea să aibă de lucru. În calitate de terţ susţinător sau subcontractor, societatea a participat la foarte multe licitaţii. Chiar dacă am ieşit pe locul întâi, cu preţul cel mai mic, nu am fost agreaţi pentru că, din punctul meu de vedere legislaţia privind achiziţiile publice este necorespunzătoare. În ciuda preţului cel mai mic, oricând se pot găsi principii din caietul de sarcini care, chipurile, nu au fost respectate”, explică Eugen Girigan, exemplificând cu o ofertă declarată neconformă, din cauză că, la organizarea de şantier, grupul sanitar a fost amenajat cu uşa pe sensul din care sufla vântul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar