full screen background image

Educație preventivă în Tabăra Militară Airsoft Agafton

Să știi să acorzi primul ajutor sau cum să te comporți în diferite situații fie că e vorba de incendiu, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate, este foarte important. Și de aceea, indiferent de vârstă, o pregătire în acest domeniu cu siguranță va ajuta la momentul potrivit.

Astăzi, 80 de copii care participă la Tabăra Militară Airsoft Agafton au fost angrenați în activități de informare și educare preventivă, care au implicat și exerciții practice.

Astfel, pompierii botoșăneni le-au vorbit, pe înțelesul lor, despre lucrurile pe care nu trebuie să le facă pentru că sunt periculoase și le-au dat sfaturi despre cum își pot petrece timpul liber în vacanță, aflând informații care le vor fi de folos în viitor.

Și cum cel mai ușor poți reține din exemple, pompierii le-au vorbit despre lucruri pe care ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care se expun și le-au oferit sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță.

Printre acestea se numără:

– nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeţi lumânări;

– nu umblați la prize;

– nu vă cățărați în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;

– nu vă jucați în zona căilor ferate electrificate și nu vă urcați pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face un selfie;

– dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba;

– mergeți doar în locuri special amenajate pentru înot;

– nu intrați singuri în apă dacă nu știți să înotați.

Totodată, le-au explicat cum să se comporte dacă cineva are nevoie de ajutor medical sau în cazul producerii unui cutremur sau unui incendiu.

Paramedicii SMURD i-au învățat cum să execute corect manevrele de acordare a primului ajutor.

Pirotehnicienii le-au prezentat cele mai frecvente elemente de muniție, rămase neexplodate din timpul celor două conflicte armate, care sunt descoperite pe raza județului Botoșani, autospeciala pirotehnică, aparatura și echipamentele cu care intervin în astfel de situații. Totodată, le-au vorbit despre cum trebuie să se comporte în cazul în care descoperă muniție neexplodată.

Copiii au aflat și în ce situații pompierii intervin cu autospecialele de stingere cu apă și spumă, descarcerare, pirotehnică și ambulanță SMURD și cum se folosește fiecare accesoriu. Cei mai curajoși au probat echipamentele de protecție folosite în misiuni.

Activitatea a fost desfășurată în baza protocolului de colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani.

Vă recomandăm să citiți și:

“Atelierele Verii” organizate de PSD Botoșani au debutat în comuna Dersca

comments

comments