full screen background image

Ministerul Sănătăţii taie din banii nou-născuţilor

nou-născuţi     Maternităţile nu au primit deocamdată fonduri din programul naţional de prevenire a mortalităţii infantile.

Este vorba despre o serie de surfactanţi, medicamente care ajută la respiraţia bebeluşilor, şi mai multe consumabile pentru sistemele de ventilaţie în care sunt ţinuţi micuţii. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că aceste lipsuri vor fi achiziţionate în cadrul licitaţiilor centralizate.

Medicul Cătălin Cârstoveanu de la Spitalul “Marie Curie” a declarat la REALITATEA TV că până acum instituţia primea aproximativ 30.000 de euro, din care se achiziţionau în principal consumabile.

“Practic aceşti bani nu mai există. Ministerul a spus că unele dintre aceste lucruri să fie achiziţionate la nivel central.
Dacă noi am fi plătiţi la valoarea reală, adică dacă am primi bani suficienţi de la Casa de Asigurări poate că n-am avea nevoie de aceşti bani. Fiecare se gândeşte la donaţii, proiecte, la cum să faci ca lucrurile să meargă. Cu atât mai mult cu cât numărul pacienţilor este din ce în ce mai mare”, a declarat medicul Cătălin Cârstoveanu la REALITATEA TV.

De asemenea, acesta a precizat că spitalele de copii sunt discriminate. “Noi suntem discriminaţi faţă de adulţi, nimeni nu vorbeşte de îngrijirea copiilor”, a completat medicul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar