full screen background image

8 copii premiaţi de Consiliul Judeţean

8 copii     Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean Suceava, a premiat 8 copii de la Școala Generală din Voitinel, pentru rezultatul deosebit de la Campionatul Regional de Fotbal.

Turneul s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, în localitatea Sascut din jud. Bacău.

Festivitatea a avut loc în Sala Ciprian Porumbescu (sala Neagră), din cadrul Consiliului Juteţean.

Echipa elevilor  din Voitinel (clasele 1-4), proaspeți campioni regionali – Cârdei Alexandru Constantin  (10 ani) – portar, Sârbu Fernando Eduard (10 ani)  și Cârdei Alexandru Mihai (10 ani) – fundași, Crăciun Alexandru (10 ani), Chifan Alexandru Constantin (11 ani) și Hura Alexandru Ioan (11 ani) mijlocași, iar Hura Cosmin (9 ani), Coroamă Cornel Liviu (9 ani), Chifan Nicusor (10 ani) atacanți, după ce au câștigat campionatul de fotbal pe județ în aprilie la Bosanci, au făcut o figură frumoasă și la campionatul regional.

Astfel după un scor categoric împotriva celor de la Vaslui 4-0 și un egal muncit cu echipa similara a celor din Iași 2-2 s-au calificat in finală unde au întâlnit echipa din  Botoșani. După un meci aprig disputat echipa din Voitinel a reușit să se impună cu 1-0, câștigând astfel turneul regional. Cei 8 elevi de la Școala Generala din Voitinel sunt îndrumați de profesorul de sport Cârdei Alexandru și au beneficiat de ajutorul unor persoane private și a unor agenți economici din zonă pentru a efectua deplasarea la Bacău. Realizarea e cu atât mai spectaculoasă  întrucât antrenamentele puștilor se desfășoară pe Toloacă,  în comună neexistând nici un teren de sport și nici sală  de sport. Primarul localității, Maria Pleșca, spune că a făcut demersurile încă din 2006 la Ordonanța 7 pentru o bază sportivă în comună, dar până în acest moment nu s-a primit finanțare pentru demararea proiectului. “Chiar și în aceste condiții credem că acești copii vor veni cu rezultate bune și de la etapa pe tară care se va desfășura luna viitoare la Braşov”, a declarat doamna primar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar