full screen background image

Prejudiciu de milioane cu fonduri europene

Poliţiştii de la Serviciul Economic Neamţ au efectuat, astăzi, 46 de percheziţii în 13 judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar de obţinere ilegală de fonduri.

Percheziţiile au loc în judeţele Bistriţa Năsăud, Bihor, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi obţinerea ilegală de fonduri.

Prejudiciul cauzat este de 4 milioane de lei.

Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, prin intermediul a 23 de societăţi comerciale, bănuiţii ar fi solicitat fonduri publice printr-un program, prezentând date şi documente false.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre programul Start Up Nation.

“O societate ar fi indus în eroare mai mulţi operatori (…), prin raportarea ca fiind reciclate în numele acestora, a unor cantităţi de deşeuri de ambalaje folosind mai multe înscrisuri care atestau achiziţia deşeurilor de la persoane fizice şi juridice, cu scopul încasării contravalorii unor servicii de colectare şi reciclare neprestate“, se arata într-un comunicat al Parchetului Neamţ.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/10/24/peste-10-000-de-lei-cea-mai-scumpa-parcare/

comments

comments