full screen background image

Proiect de testare la consumul de droguri

Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a coordonat o ședință de lucru în cadrul căreia s-a discutat implementarea unui proiect-pilot de testare a adolescenților la consumul de droguri.

Acest proiect se axează pe depistarea timpurie a unui eventual consum, oferind părinților un instrument eficient pentru intervenție în sprijinul copiilor lor.

Niță a declarat că inițiativa “nu are caracter coercitiv”, iar testările vor fi efectuate exclusiv la solicitarea părinților.

El a spus că, potrivit datelor oficiale, județul Neamț se confruntă cu “un grad ridicat de risc” mai ales în contextul numărului mare de părinți plecați la muncă în străinătate.

În cadrul ședinței s-a propus ca echipamentul de testare să fie amplasat într-un spațiu dedicat în oraș, “pentru a garanta discreția necesară”.

Participanții au ajuns la un consens asupra beneficiilor unui astfel de proiect-pilot, care poate avea rolul de a descuraja tinerii de la consumul de substanțe interzise.

În continuare, 65 de consilieri școlari vor beneficia de un program de formare, cu suportul Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog, după care vor fi organizate sesiuni de informare cu profesori și părinți.

Profesorii vor fi, de asemenea, instruiți pentru a putea gestiona eficient situații în care elevii sunt implicați în consumul de substanțe interzise.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/09/12/noua-serie-de-tratament-balnear-pentru-pensionari/

comments

comments