full screen background image

Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere demisii în bloc în “Cazul Alexandra”

Astăzi, Maternitatea Botoșani a fost vizitată și de deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.  Acesta a constatat mai multe nereguli care i-au fost semnalate atât de paciente, dar și de Lenuța Pancu, fost asistent pe neonatologie. Una vizează condițiile din vestiarele asistentelor și infirmierelor, situate la subsolul clădirii.

Deputatul susține ca mai multe instituții se fac vinovate de moartea Alexandrei, prin neglijență și a condamnat lipsa unui sistem de monitorizare a pacienților pe două dintre etajele Maternității, obligatoriu în toate spitalele din țară.

Emanuel Ungureanu a cerut demisii ale directorului medical al Spitalului Județean, a șefilor de secție din Maternitate, a șefilor DSP și Casa de Asigurări pentru că nu au verificat condițiile sanitare și dacă personalul medical își face datoria.

Redăm, mai jos (INTEGRAL) concluziile vizitei și constatările vicepreședintelui Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, prezentate, astăzi, în conferința de presă-protest organizată în curtea Maternității.

Alexandra Ivanov a murit în urmă cu o săptămână pe patul de spital, după ce a implorat, timp de 7 ore, ajutor din partea medicilor. Nu l-a primit. TREI copii au rămas fără mamă.

Cabinetul medical privat al doctoriţei care a fost de gardă în noaptea în care a murit Alexandra Ivanov a fost vandalizat în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Familia Alexandrei va beneficia de serviciile unui celebru avocat din Iași.

De marți, dosarul a fost preluat de Parchetul de lângă Curtea de Apel Suceava, instanță superioară celei de la Botoșani.

Protestele continuă și astăzi, de la ora 18.00, în fața Palatului Administrativ din Botoșani.

Duminică, 27 august, de la ora 17.00,  este anunțată o acțiune similară și în Piața Victoriei din București.

Vă recomandăm să citiți și:

Audit extern pentru toate secțiile Spitalului Județean. Concluziile anchetei administrative

comments

comments